Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Bijrol Dankers op WK ondanks persoonlijk record

Cheer!

Bijrol Dankers op WK ondanks persoonlijk record

MEXICO – Paralympisch bankdrukker Patrique Dankers is er op de wereldkampioenschappen niet in geslaagd zich te mengen in de strijd om de medailles. In de klasse tot 88 kilogram drukte de 41-jarige Nederlander een gewicht van 191 kilo. Daarmee werd hij negende.

cheers! 7
Deel dit artikel op social media

Voor Dankers betekent het gewicht van 191 kilo een persoonlijk record. Voor een plaats op het erepodium had hij dat record echter nog veel ruimer moeten verbeteren. Het goud ging naar de Chinees Jixiong Ye, die 226 kilo wist te heffen. Ook de Iraniër Seyedhamed Solhupouravanji (zilver) en Evanio da Silva uit Brazilië (brons) drukten ruim boven de 200 kilo. 

Naast een persoonlijk record verbeterde Dankers met zijn negende plaats ook zijn beste WK-prestatie tot nu toe. In 2010 werd hij tiende.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Patrique aan!