Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Ter Mors meldt zich met rugblessure af voor World Cup Stavanger

Cheer!

Ter Mors meldt zich met rugblessure af voor World Cup Stavanger

Jorien ter Mors komt komend weekend niet in actie op de World Cup in Stavanger. De olympisch kampioene op de 1500 meter heeft last van haar rug.

cheers! 2
Deel dit artikel op social media

"Ik hoop dat het snel weer voorbij is, maar het is even afwachten", zegt Ter Mors tegen NUsport. "Op de donderdag voor de wedstrijden in Heerenveen werd ik wakker met een onbeweeglijke rug."

"Ik heb in Thialf zo goed mogelijk geprobeerd te presteren en dat is aardig gelukt, denk ik", aldus Ter Mors. De 27-jarige Enschedese werd in Heerenveen tweede op de 1500 meter, derde op de 1000 meter en samen met Antoinette de Jong en Ireen Wüst tweede op de ploegachtervolging. Vanwege haar rugklachten zegde ze af voor de 500 meter.

"Vanochtend tijdens de krachttraining schoot het er weer in. Ik ga in ieder geval niet naar Stavanger. Ik ga rust houden en dan is het afwachten wanneer ik weer hersteld ben", zegt de olympisch kampioene op de 1500 meter.

Vervangers

Eerder liet Ter Mors al weten niet in actie te komen op de World Cups van Calgary en Salt Lake City in december.

De World Cup in Stavanger begint vrijdag en duurt tot en met zondag. Sanne van der Schaar (1000 meter), Melissa Wijfje (1500 meter), Mayon Kuipers en Helga Drost (500 meter) zijn aangewezen als vervangers voor Ter Mors.

Live op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen in het schaatsseizoen? Download de NUsport-app

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Jorien aan!