Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Lisa Bunschoten en Chris Vos winnen World Cup in Landgraaf

Lisa Bunschoten en Chris Vos winnen World Cup in Landgraaf

Cheer!

De  eerste dag van de World Cup parasnowboarden banked slalom in het Limburgse Landgraaf heeft de Nederlandse afvaardiging drie medailles. Chris Vos en Lisa Bunschoten zegevierden beiden in hun categorie, Renske van Beek veroverde brons.

Deel dit artikel op social media

Trots

Glunderende gezichten, blijdschap en bovenal een trots gevoel. Dat laatste overheerste bij Chris Vos: "Drie snowboarders op het erepodium, na dubbel goud in de Europa Cup, en twee snowboarders erbij in de paralympische selectie. We hebben het als Nederland goed gedaan. Ja, dat maakt me trots." De 19-jarige snowboarder van TeamNL moest vandaag in zijn eerste run de Amerikaan Noah Elliott voor zich dulden, maar sloeg in de tweede afdaling genadeloos terug en won met een seconde voorsprong.

Lisa Bunschoten sloeg zelfs een gat van bijna anderhalve seconde met haar directe belager Joany Badenhorst (Oostenrijk). Dat kwam, reageerde ze achteraf, met name door haar tweede slalom. "De eerste run ging wel lekker hoor, maar het kon naar mijn gevoel beter." En dat gebeurde ook. "Het ging alweer sneller dan alle afdalingen voorgaande dagen. Er zit duidelijk een stijgende lijn in. En ja, die wil ik wel vasthouden tot en met de Spelen."

Renske van Beek, die brons veroverde, en Enya van Egmond voldeden bij de World Cup aan de prestatie-eisen voor PyeongChang 2018 en komen daarmee in aanmerking om uit te worden gezonden naar de Paralympische Spelen. De NSkiV zal hiertoe een voordracht bij NOC*NSF indienen.

Mike Ultee jaagt nog steeds op een paralympisch ticket, waarvoor de snowboarder op de indoorpiste in Landgraaf een plek bij de eerste vijf in het klassement moest veroveren. Dat lukte hem de eerste dag niet. Ultee finishte op de negende plaats in het klassement, maar krijgt donderdag 16 november een eerste herkansing. Mocht het op de Limburgse indoorpiste niet lukken, dan volgen er nog een aantal World Cups als kwalificatiemoment.

Wanneer is definitieve deelname en uitzending aan de Paralympische Spelen een feit?

Na afloop van de kwalificatieperiode en, voor zover van toepassing, nadat de interne selectieprocedure is afgerond, doet de bond een voordracht voor uitzending. Deze voordracht voor uitzending kan pas door NOC*NSF in behandeling worden genomen nadat de toewijzing van quotumplaatsen door de internationale federatie heeft plaatsgevonden. Als de voordracht voor uitzending gehonoreerd is, is de sporter verzekerd van deelname aan de Olympische Spelen.
Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Lisa en Chris aan!