Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Bunschoten, Vos starten seizoen met winst Europa Cup

Cheer!

Bunschoten, Vos starten seizoen met winst Europa Cup

LANDGRAAF – Paralympisch snowboarders Lisa Bunschoten en Chris Vos zijn de winter begonnen met een Europacupzege in eigen land. In SnowWorld Landgraaf wonnen ze de banked slalom. Beide snowboarders hebben zich al gekwalificeerd voor de Paralympische Spelen in Pyeongchang.

cheers! 11
Deel dit artikel op social media

In de banked slalom krijgen snowboarders in twee runs de kans een tijd neer te zetten. De snelste tijd telt. Bunschoten toonde direct aan een van de belangrijkste medaillekandidaten te zijn voor Pyeongchang 2018. In de Limburgse sneeuw was de 21-jarige Nederlandse ruim anderhalve seconde sneller dan Joany Badenhorst (Australië). Brons ging naar de Amerikaanse Brittani Coury, die Renske van Beek van het podium hield. 

Viervoudig wereldkampioen Vos legde het bochtenparcours in Landgraaf krap een halve seconde sneller af dan de Amerikaan Mike Schultz. Het brons ging naar Bruno Bosnjak uit Kroatië. Mike Ultee eindigde op de achtste plaats. 

De wedstrijden in Landgraaf gaan morgen en donderdag verder met twee wereldbekerwedstrijden op de banked slalom.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Chris en Lisa aan!