Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Wielrenner Gebru bezorgt Nederland derde goud op WK paracycling

Wielrenner Gebru bezorgt Nederland derde goud op WK paracycling

Cheer!

PIETERMARITZBURG – Paralympisch wielrenner Daniel Abraham Gebru is wereldkampioen tijdrijden geworden. Op het parcours rond Pietermaritzburg was hij sneller dan alle concurrenten. Na twee dagen tijdrijden is Gebru al de derde Nederlandse wereldkampioen in Zuid-Afrika.

 

Deel dit artikel op social media

Voor Gebru, die vorige week officieel zijn Nederlandse paspoort kreeg, is het zijn eerste wereldtitel. Vorig jaar werd hij wel al paralympisch kampioen in de wegwedstrijd. Toen nog als Eritrese vluchteling, inmiddels is hij in het bezit van een Nederlands paspoort. In Pietermaritzburg leidde Gebru van begin tot eind in de C5-handicapklasse. De Oekraïner Yehor Dementyev gaf na 31 kilometer slechts negen tellen toe, het brons was voor Lauro Cesar Chaman uit Brazilië.

Zilver en brons
Naast het goud van Gebru was er meer Nederlands succes op de tweede dag van de WK op de weg. Regerend paralympisch kampioene Alyda Norbruis veroverde zilver in de C2-klasse. Bij de eerste tijdmeting lag ze nog voor op de Colombiaanse Daniela Munévar, maar die maakte die achterstand in de slotfase goed. Tandemduo Vincent ter Schure en Timo Fransen was goed voor brons. Het goud bij de tandems ging naar Marcin Polak en Michal Ladosz.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Daniel, Alyda, Vincent en Timo aan!