Voetbalsters niet tegen boze Denen, maar tegen Belgen

Cheer!

Voetbalsters niet tegen boze Denen, maar tegen Belgen

De oefenwedstrijd van de Nederlandse voetbalsters tegen Denemarken in Horsens gaat vrijdag niet door. De Deense voetbalvrouwen hebben een conflict over arbeidsvoorwaarden met de Deense bond en ze komen er voorlopig niet uit. De reis van Oranje is daarom op het laatste moment afgezegd. De selectie van bondscoach Sarina Wiegman zou dinsdag in het vliegtuig stappen richting Denemarken.

cheers! 3
Deel dit artikel op social media

,,Het is spijtig dat onze interland tegen de EK-finalist uiteindelijk niet door kan gaan. Een teleurstelling voor onze speelsters, maar zeker ook voor alle fans in Nederland en Denemarken'', zegt Jan Dirk van der Zee, KNVB-directeur.

Nederland en Denemarken stonden ruim een maand terug in Enschede in de eindstrijd van het Europees kampioenschap. Oranje won met 4-2 en pakte voor het eerst in de geschiedenis de titel.

In plaats van tegen de Deense vrouwen oefent Nederland nu donderdag tegen België. Dat gebeurt in Tubeke, in een 'besloten trainingswedstrijd'. Wiegman kan tegen België niet beschikken over Kika van Es. De verdedigster heeft het trainingskamp wegens knieklachten verlaten. Myrthe Moorrees van FC Twente is opgeroepen als haar vervangster.

Nederland is in voorbereiding op de start van het WK-kwalificatietoernooi. 24 oktober is de eerste wedstrijd, in Groningen tegen Noorwegen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!