Oefenduel Oranjevrouwen met Denemarken geschrapt om conflict

Cheer!

Oefenduel Oranjevrouwen met Denemarken geschrapt om conflict

De oefenwedstrijd van de Oranjevrouwen tegen Denemarken in Horsens gaat vrijdag niet door. De Deense speelsters hebben een conflict over arbeidsvoorwaarden met de Deense bond en ze komen er voorlopig niet uit.

cheers! 0
Deel dit artikel op social media

De reis van Oranje is daarom op het laatste moment afgezegd. De selectie van bondscoach Sarina Wiegman zou dinsdag in het vliegtuig stappen richting Denemarken.

"Het is spijtig dat onze interland tegen de EK-finalist uiteindelijk niet door kan gaan. Een teleurstelling voor onze speelsters, maar zeker ook voor alle fans in Nederland en Denemarken", zegt KNVB-directeur Jan Dirk van der Zee.

Nederland en Denemarken stonden ruim een maand terug in Enschede in de eindstrijd van het Europees kampioenschap. Oranje won met 4-2 en pakte voor het eerst in de geschiedenis de titel.

WK-kwalificatie

De technische staf van Nederland besluit dinsdag hoe de komende dagen met de selectie worden ingevuld. Oranje is in voorbereiding op de start van het WK-kwalificatietoernooi.

Op 24 oktober is de eerste wedstrijd, in Groningen tegen Noorwegen. Ierland, Slowakije en Noord-Ierland zijn de andere tegenstanders in de groep. Het WK van 2019 wordt gehouden in Frankrijk.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!