Eltingh wil acht spelers in top 100

Cheer!

Eltingh wil acht spelers in top 100

AMERSFOORT - Als het aan Jacco Eltingh ligt, staan over tien tot twaalf jaar acht Nederlandse tennissers (mannen en vrouwen) in de top honderd van de wereld. Het is een van de ambities van de oud-dubbelspecialist, die op 1 juni bij de bond is begonnen als technisch directeur.

cheers! 3
Deel dit artikel op social media

Eltingh weet dat de weg daar naartoe een lange is. ,,We moeten toe naar een strenger model, dat nog meer de topsportgedachte uitstraalt'', aldus de 47-jarige Eltingh, die dinsdag zijn plannen als directeur uitlegde in Sportcampus Zuiderpark in Den Haag, waar het Nederlands Daviscupteam het komend weekeinde tegen Tsjechië speelt voor een plek in de wereldgroep. Robin Haase is al een tijd lang de enige tennisser die bij de beste honderd spelers staat, net als Kiki Bertens bij de vrouwen.

Hoewel Eltingh pas op 1 oktober fulltime in dienst treedt, is hij nu al veel tijd kwijt aan zijn functie. ,,Als we dingen blijven doen zoals we gedaan hebben en wachten tot ze vanzelf anders of beter gaan, dan is dat de definitie van stupiditeit.''

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!