Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Zonderland voldoet op rekstok met gemak aan limiet voor WK

Zonderland voldoet op rekstok met gemak aan limiet voor WK

Cheer!

ZWIJNDRECHT - Epke Zonderland heeft zich zaterdag op rekstok met gemak geplaatst voor de WK turnen in Canada. In Zwijndrecht werd zijn oefening bij de WK-kwalificatie beoordeeld met een score van 15,475, ruim boven de gestelde limiet van 14,283.

Deel dit artikel op social media

Ook collegaturners op rek Bart Deurloo (14,775) en Frank Rijken (14,350) haalden op hetzelfde onderdeel de limiet en mogen dus naar de WK.

De 31-jarige Zonderland, die in 2012 olympisch kampioen werd in Londen, turnde twee combinaties van twee vluchtoefeningen en oogstte daarmee lof.

Volgende week staat de tweede kwalificatiewedstrijd op het programma, maar daar staat voor Zonderland dus in feite niets meer op het spel. Toch vindt de Fries het belangrijk om zich daar te verbeteren.

"De druk is dan wel lager, maar ik ga proberen het nog wat beter te doen", zegt hij tegen het AD. "Ik kan er qua moeilijkheid nog iets bijdoen, een vijfde vluchtelement."

Risico

Ook in zijn eerste oefening deed Zonderland met twee combinaties van twee vluchtelementen al meer dan in principe nodig was om de limiet te halen. "Als ik alleen voor de limiet was gegaan, hoefde ik niet zoveel risico te nemen. Ik ga gewoon voor een moeilijke oefening. Ik wilde een lekkere score neerzetten", kijkt hij terg.

"We hebben maar vier wedstrijden voor de WK in Montreal, waarvan twee selectiewedstrijden. Die moet je serieus nemen. Met een makkelijke oefening ga je het op de WK niet redden."

Zonderland wil aan zijn volgende oefening een derde element toevoegen, de Gaylord II. Daar slaagde hij zaterdag nog niet in. "Vandaag kwam ik niet zo lekker uit bij de Kolman. Dan moet je weer gangmaken, ben je al een beetje vermoeid. Dan neem ik geen risico. De moeilijkheid is elke keer om die timing goed te krijgen."

Van Gelder

De kwalificatiewedstrijden turnen gaan zaterdag verder in Den Bosch, waar onder meer het onderdeel ringen op het programma staat. Yuri van Gelder komt niet in actie.

De Brabander heeft zich afgemeld bij bondscoach Bram van Bokhoven, omdat hij er naar eigen zeggen niet klaar voor is. Van Gelder richt zich volledig op het tweede WK-kwalificatiemoment, volgende week.

De 47e editie van de WK turnen begint op maandag 2 oktober in het olympisch stadion in het Canadese Montreal.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Epke aan!