Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Yuri van Gelder mist door val limiet WK turnen bij enige kans

Yuri van Gelder mist door val limiet WK turnen bij enige kans

Cheer!

DEN BOSCH - Yuri van Gelder heeft zich zaterdag bij zijn enige kans niet weten te plaatsen voor de WK turnen van oktober. Epke Zonderland kwalificeerde zich op brug op zijn tweede toestel voor het toernooi in het Canadese Montreal.

Deel dit artikel op social media

Van Gelder, die vorige week het eerste kwalificatiemoment oversloeg om zich optimaal te kunnen voorbereiden op het tweede, kreeg zaterdag 14,225 punten voor zijn oefening op ringen in Den Bosch. Daarmee bleef hij ruim onder de WK-limiet van 14.983.

"Zonde", baalde de 34-jarige Van Gelder in gesprek met het AD, nadat hij bij zijn afsprong een grote fout maakte door te vallen.

"De kwaliteiten zitten er nog steeds. Ik voelde me sterker dan tijdens de voorbereiding op de Olympische Spelen. Zo zuur dat ik het laat liggen. Voorlopig ben ik nog niet van plan om te stoppen met turnen."

Van Gelder werd in 2005 wereldkampioen op ringen. Vorig jaar werd hij tijdens de Olympische Spelen van Rio de Janeiro weggestuurd door NOC*NSF nadat hij de finale had gehaald.

De kans dat bondscoach Bram van Bokhoven Van Gelder alsnog meeneemt naar de WK is gering. Zes andere turners haalden tijdens de kwalificatiemomenten van deze en vorige week wel limieten en de bondscoach maakt volgende week zijn zeskoppige selectie bekend.

Zonderland

Zonderland is een van die zes turners. Hij voldeed zaterdag in Zwijndrecht tijdens het tweede kwalificatiemoment zijn tweede WK-limiet, deze keer op brug.

Bij het eerste kwalificatiemoment vorige week verzekerde de 31-jarige Fries zich al van plaatsing voor het onderdeel rekstok. Op dat onderdeel greep de olympisch kampioen van 2012 zaterdag, die de oefening uitvoerde waarmee hij hoopt in oktober wereldkampioen te worden, twee keer mis.

Bram Verhofstad en Boudewijn de Vries kwalificeerde zich ook voor de WK. Verhofstad voldeed aan de limiet op de vloer, terwijl De Vries op voltige zijn WK-deelname veiligstelde.

Vorige week plaatsten Bart Deurloo (rek), Casimir Schmidt (vloer) en Frank Rijken (rek) zich net als Zonderland al voor de WK in Canada. Zaterdag voegde Deurloo daar het onderdeel vloer aan toe.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Yuri aan!