Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Voorlopige selectie handbalsters voor trainingsstage

Voorlopige selectie handbalsters voor trainingsstage

Cheer!

OOSTERBEEK - De speelsters van het Nederlands dameshandbalteam komen vanaf 24 september weer bij elkaar. Ze zullen een trainingsstage volgen om zich voor te bereiden op de EK-kwalificatieduels tegen Wit-Rusland en Kosovo. Bondscoach Helle Thomsen heeft voorlopig 29 speelsters geïnformeerd dat ze mogelijk uitgenodigd worden voor de trainingen. Begin september zal de Deense coach 24 speelsters uitnodigen om te komen trainen op Papendal.

Deel dit artikel op social media

Tijdens de trainingsstage wordt bepaald welke 16 speelsters de definitieve selectie zullen vormen voor de EK-kwalificatieduels. De Oranjedames openen de kwalificatiereeks op 27 september om 19:30 uur in een tot de nok toe gevuld Indoor Sportcentrum Eindhoven. Ze zullen worden aangemoedigd door 4350 toeschouwers. De kaarten voor de wedstrijd waren snel uitverkocht. Na de thuiswedstrijd tegen Wit-Rusland zal de ploeg afreizen naar Kosovo. Daar spelen ze op 1 oktober om 20:00 uur hun tweede kwalificatieduel.

De ploeg is voor de kwalificatie van het EK 2018 in Frankrijk ingedeeld in een poule met Hongarije, Wit-Rusland en Kosovo. De twee beste landen in de poule plaatsen zich voor het eindtoernooi, dat plaatsvindt van 30 november t/m 16 december 2018. De overall beste nummer drie mag ook naar Frankrijk afreizen. De speelsteden zijn Nancy, Nantes, Montbéliard, Brest en Parijs.

Naam Club
1. Jasmina Jankovic Tus Metzingen
2. Tess Wester SG BBM Bietigheim
3. Laura van der Heijden FTC-Rail Cargo Hungaria
4. Jessy Kramer Toulon Saint Cyr Var Handball
5. Debbie Bont Kobenhavn Handbold
6. Danick Snelder FTC-Rail Cargo Hungaria
7. Sanne Hoekstra HSG Bensheim Auerbach
8. Michelle Goos Buxtehude
9. Lynn Knippenborg Buxtehude
10. Angela Malestein SG BBM Bietigheim
11. Kelly Dulfer Kobenhavn Handbold
12. Maura Visser SG BBM Bietigheim
13. Sanne van Olphen Viborg HK (DEN)
14. Lois Abbingh Issy Paris
15. Yvette Broch Györi Audi ETO KC
16. Nycke Groot Györi Audi ETO KC
17. Rinka Duijndam HSG Bad Wildungen Vipers
18. Delaila Amega Tus Metzingen
19. Daisy Hage HV Virto/Quintus
20. Inger Smits TTH Holstebro
21. Kelly Vollebregt Tus Metzingen
22. Esther Schop HAC Handball
23. Martine Smeets SG BBM Bietigheim
24. Anouk Nieuwenweg HSG Bad Wildungen Vipers
25. Charris Rozemalen SG BBM Bietigheim
26. Claudia Rompen Sondersjyske
27. Kristy Zimmerman Frisch Auf Goppingen
28. Angela Steenbakkers HSG Blomberg Lippe
29. Estavana Polman Team Esbjerg

 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Estavana, Maura, Kelly, Esther, Sanne, Tess, Yvette, Jasmina, Lois, Anouk, Angela, Nycke, Martine, Danick, Anouk, Inger, Debbie, Michelle, Kelly, Laura, Helle en Jessy aan!