Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Visser en Bakker naar halve finales 100 meter horden bij WK

Visser en Bakker naar halve finales 100 meter horden bij WK

Cheer!

LONDEN - Nadine Visser en Sharona Bakker hebben zich vrijdag gekwalificeerd voor de halve finales van de 100 meter horden bij de WK atletiek. Eelco Sintnicolaas bezet voorlopig de vijftiende positie in het klassement van de tienkamp na de eerste twee onderdelen in Londen.

Deel dit artikel op social media

De 22-jarige Visser, die vorige maand op het EK onder-23 goud pakte op de 100 meter horden, snelde in haar serie naar een tijd van 12,96 seconden en mocht met de dertiende tijd overall door naar de halve finales, die vrijdagavond om 20.05 uur op het programma staan.

"Vanavond moet ik nog een stuk harder gaan, want ik wil heel graag naar de finale", keek Visser vooruit. "In deze serie was het een kwestie van goed zitten en niet teveel risico nemen. In de finale wordt dat anders. Dan ga ik alles of niets. Gewoon kneiterhard over die dingen heen."

Eerder deze week deed Visser al mee aan de meerkamp, waarop Anouk Vetter brons pakte. Visser eindigde op een verdienstelijke zevende plaats.

Bakker en Boons

Bakker werd op de 100 meter horden vijfde in haar serie met 13,12 en moest tot de laatste serie wachten of ze bij een van de vier tijdsnelsten hoorde die naar de halve finales mochten. Haar tijd was net snel genoeg. Ze gaat als laatste door naar de halve finale.

Het protest van de Atletiekunie tegen de uitschakeling van Eefje Boons op de 100 meter horden is afgewezen. De wedstrijdjury vond niet dat de Nederlandse atlete dusdanig was gehinderd dat haar tijd erdoor werd beïnvloed.

Boons kwam uit in de tweede serie. De atlete in de baan naast haar, Mulern Jean uit Haïti, stootte haar aan en bracht de Nederlandse uit balans. Ze verloor daardoor zo veel snelheid dat een goede tijd er niet meer inzat. De 13,34 die ze liep, betekende uitschakeling. Boons persoonlijke record is 12,98.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Nadine, Sharona en Eefje aan!