Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Vier Nederlanders proberen plek te bemachtigen in hoofdtoernooi US Open

Vier Nederlanders proberen plek te bemachtigen in hoofdtoernooi US Open

Cheer!

NEW YORK - Vier Nederlandse tennissers proberen deze week een plek te bemachtigen in het hoofdtoernooi van de US Open.

Deel dit artikel op social media

Arantxa Rus, Quirine Lemoine en Lesley Kerkhove doen bij de vrouwen mee aan het kwalificatietoernooi. Bij de mannen heeft Igor Sijsling zich ingeschreven.

Kerkhove komt dinsdag als eerste in actie in New York. Zij treft de Slowaakse Chantal Skamlova in de eerste ronde.

Rus kruist de degens met Sesil Karatantsjeva uit Bulgarije. De 26-jarige Westlandse, die in 2011 haar beste prestatie leverde op de US Open door de tweede ronde te bereiken, bleef dit jaar op de Australian Open, Roland Garros en Wimbledon steeds steken in de kwalificaties.

In Parijs verloor Rus in de laatste ronde van Lemoine, die zodoende haar debuut maakte in het hoofdtoernooi van een Grand Slam. De Woerdense begint de kwalificatie in New York tegen Anna Zaja uit Duitsland.

Sijsling start zijn jacht op een plek in het hoofdtoernooi tegen de Amerikaan Michael Mmoh. Robin Haase, Kiki Bertens en Richel Hogenkamp zijn op basis van hun plek op de wereldranglijst al verzekerd van deelname aan de US Open.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Arantxa, Lesley en Igor aan!