Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Tegenvallende start springruiters op EK

Tegenvallende start springruiters op EK

Cheer!

STOCKHOLM - Op het eerste onderdeel van de Europese titelstrijd hebben de Nederlandse springruiters geen vooraanstaande rol vertolkt.

Deel dit artikel op social media

Jur Vrieling was nog de beste in de op tijd verreden openingsronde, waar elke springfout strafseconden opleverde, door met VDL Glasgow van Merelsnest op de voorlopige twintigste plek te eindigen. Harrie Smolders is met Don VHP Z voorlopig 31e. Beiden gooiden er één balk af.

Ruben Romp en Marc Houtzager maakten twee springfouten en staan nog lager in de rangschikking. In het landenklassement staat Oranje voorlopig twaalfde. Zwitserland is vooralsnog eerste, voor Frankrijk en Zweden.

Nederland is zowel individueel als in de landenwedstrijd titelverdediger. Twee jaar geleden in Aken won Jeroen Dubbeldam met Zenit goud. De combinatie is nu niet van de partij. De voor eigen publiek startende Zweed Peder Fredricson leidt voorlopig. De Duitser Marcus Ehning staat tweede.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Jur, Marc en Harrie aan!