Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Team EK springen in Gothenburg bekend

Team EK springen in Gothenburg bekend

Cheer!

ERMELO - Bondscoach Rob Ehrens heeft het team bekendgemaakt dat voor Nederland wordt afgevaardigd naar het Europees kampioenschap springen. Nederland gaat als titelverdediger naar het EK, dat van 21 tot en met 29 augustus wordt verreden in het Zweedse Gothenburg. In dezelfde week vinden daar ook het EK dressuur, para-dressuur en mennen voor vierspannen plaats.

Deel dit artikel op social media

Het Nederlands team bestaat uit:

- Marc Houtzager (Rouveen) - Sterrehof’s Calimero
- Ruben Romp (Goirle) - Audi’s Teavanta II C Z
- Harrie Smolders (Grobbendonk, Bel.) - Don VHP Z
- Jur Vrieling (Holwierde) - VDL Glasgow vh Merelsnest
- Aniek Poels (Swolgen) - Athene (reserve)

Harrie Smolders, Jur Vrieling en regerend Nederlands kampioen Marc Houtzager zijn al enkele jaren vaste waarden voor Ehrens in zijn team op landenwedstrijden. Relatieve nieuwkomers Aniek Poels en Ruben Romp hebben recent laten zien zich meer dan uitstekend staande te kunnen houden tussen de wereldtop. Bondscoach Ehrens vertelt over zijn selectie: “Harrie Smolders, Jur Vrieling en Marc Houtzager spreken eigenlijk voor zich als je naar de prestaties kijkt die ze de laatste tijd hebben neergezet. Ruben Romp heeft zich recent in Falsterbo en Hickstead natuurlijk enorm in de kijker gereden. Aniek Poels heeft in Falsterbo en Aken de kans gekregen om ervaring op te doen en dat heeft ze heel goed gedaan. Ruben heeft alleen net iets meer ervaring dan Aniek en zijn paard echt goed in vorm, daarom is hij nu de vierde man. Voor allemaal geldt dat ze hun paarden in vorm hebben en echt in goede doen zijn, dat is natuurlijk heel essentieel geweest voor mijn beslissing. Ik kijk uit naar het EK, we gaan er zoals altijd weer vol voor.”

 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Jur, Marc en Harrie aan!