Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Sintnicolaas en Braun zakken weg op tienkamp

Sintnicolaas en Braun zakken weg op tienkamp

Cheer!

LONDEN - Eelco Sintnicolaas en Pieter Braun zijn na het hoogspringen, het vierde onderdeel van de tienkamp bij de WK atletiek, verder weggezakt in de tussenstand. Sintnicolaas staat achttiende (3220 punten), Braun 24e (3164).

Deel dit artikel op social media

De twee Nederlanders leverden veel in bij het hoogspringen. Sintnicolaas bedwong een hoogte van 1,90 en Braun ging over 1,93. Ze bleven daarmee beneden hun kunnen. Koploper is de Fransman Kevin Mayer, die over 2,08 sprong en op 3581 punten staat.

Sintnicolaas zat na de mislukte Spelen van Rio een tijdje in de put, maar hij klom er op eigen kracht uit en verraste dit seizoen in Götzis met een Nederlands record van 8539 punten. De atleet uit Apeldoorn blijft in Londen vooralsnog onder dat niveau. Ook Brabander Braun draait een stroeve wedstrijd. De atleten sluiten de eerste dag van de tienkamp later op de avond af met de 400 meter.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Eelco en Pieter aan!