Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Schippers overtuigend naar finale 100 meter WK atletiek

Schippers overtuigend naar finale 100 meter WK atletiek

Cheer!

ENSCHEDE - Dafne Schippers heeft zich zondag geplaatst voor de finale van de 100 meter bij de WK atletiek. De Nederlandse finishte als tweede in haar halve finale en dat was genoeg om door te gaan.

Deel dit artikel op social media

Schippers, die liep in de eerste van drie halve finales, zette een tijd neer van 10,98 in het Olympic Stadium in Londen. In de series op zaterdag klokte Schippers 11,08, al ging ze toen niet voluit.

Alleen de Ivoriaanse Marie-Josée Ta Lou (10,87) was in de eerste halve finale rapper dan de 25-jarige Schippers. De nummer een en twee per halve finale gaan sowieso door, plus de drie tijdsnelsten. Kelly-Ann Baptiste uit Trinidad en Tobago finishte achter Schippers als derde in 11,07.

Thompson

De finale van de 100 meter wordt zondagavond om 22.50 uur (Nederlandse tijd) gelopen.

Twee jaar geleden op de WK in Peking veroverde Schippers zilver op de 100 meter en het goud ging toen naar de Jamaicaanse Elaine Thompsen, die ook nu de topfavoriet is. Een andere belangrijke concurrent van Schippers is de Amerikaanse Tori Bowie.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Dafne aan!