Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Schippers met estafettevrouwen naar WK-finale, mannen uitgeschakeld

Schippers met estafettevrouwen naar WK-finale, mannen uitgeschakeld

Cheer!

LONDEN - De estafettevrouwen met Dafne Schippers hebben zich zaterdag bij de WK atletiek geplaatst voor de finale van de 4x100 meter. De Nederlandse strandden in de series. Usain Bolt drong met Jamaica wel door tot de eindstrijd, waarin hij zaterdagavond afscheid neemt als sprinter.

Deel dit artikel op social media

Madiea Ghafoor, Schippers, Naomi Sedney en Jamile Samuel kwamen op de sintelbaan van het Olympic Stadium tot een tijd van 42,64 seconden.

Dat was de vierde tijd in de serie, achter de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Zwitserland. Nederland moest daardoor afwachten of het bij de twee tijdsnelsten zat en kreeg uiteindelijk het verlossende woord dat het als zevende naar de finale mocht.

Schippers prolongeerde vrijdagavond haar wereldtitel op de 200 meter. De 25-jarige Utrechtse liet aanvankelijk nog in het midden of ze de serie van de 4x100 meter zou lopen, maar stond zaterdagochtend 'gewoon' aan de start in Londen.

De finale van de 4x100 meter staat zaterdag om 22.30 uur op het programma.

Mannen

Bij de mannen slaagde Nederland er niet in om de finale te halen. Hensley Paulina, Taymir Burnet, Giovanni Codrington en Liemarvin Bonevacia klokten een tijd van 38,66 en waren daarmee goed voor de zesde tijd in hun heat.

Dat was niet voldoende voor een plek in de finale. Daarin komt Usain Bolt zaterdagavond wel in actie. De afzwaaiende topsprinter kwalificeerde zich met Jamaica in een tijd van 37,95.

Voor Bolt wordt het zijn allerlaatste race. Eerder deze week greep hij in zijn laatste individuele race nog naast het goud op de 100 meter.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Dafne, Madiea, Naomi, Jamile, Hensley, Giovanni en Liemarvin aan!