Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Razendsnelle Kromowidjojo herovert wereldrecord op 50 meter vrij

Razendsnelle Kromowidjojo herovert wereldrecord op 50 meter vrij

Cheer!

BERLIJN - Ranomi Kromowidjojo heeft maandag veel indruk gemaakt door op de kortebaan bij de wereldbekerwedstrijden in Berlijn een nieuw wereldrecord te zwemmen op de 50 meter vrije slag. Ze dook als eerste onder de grens van 23 seconden: 22,93.

Deel dit artikel op social media

De 26-jarige Groningse verloor haar mondiale toptijd afgelopen woensdag in Moskou nog aan de Zweedse Sarah Sjöström, die de toenmalige recordtijd van 23,24 aanscherpte tot 23,10.

 

In de finale van de 50 vrij in Berlijn liet Kromowidjojo concurrent Sjöström knap achter zich. De Scandinavische tikte na precies 23 seconden aan en was dus eveneens sneller dan haar eigen wereldrecord.

Sjöström veroverde eind vorige maand bij de WK langebaan in Boedapest de wereldtitels op de 50 vrij en de 50 vlinder. Op beide afstanden werd Kromowidjojo tweede.

Bij de wereldbekerwedstrijd in Berlijn waren Femke Heemskerk (vierde in 23,93), Tamara van Vliet (vijfde, 24,01) en Valerie van Roon (achtste, 24,40) de andere Nederlanders die meededen in de eindstrijd.

 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Ranomi aan!