Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Programma dag 9 WK atletiek: Visser in finale 100m horden

Programma dag 9 WK atletiek: Visser in finale 100m horden

Cheer!

LONDEN - De negende dag van de WK atletiek in Londen zal vanuit internationaal oogpunt vooral in het teken staan van het afscheid van Usain Bolt. Maar Dafne Schippers komt ook weer in actie en Nadine Visser loopt de finale van de 100 meter horden.

Deel dit artikel op social media

Nadat Bolt vorig weekend in zijn laatste individuele race verrassend naast goud greep op de 100 meter - het werd brons – loopt de levende legende met de Jamaicaanse estafetteploeg de halve finale en (hoogstwaarschijnlijk) de finale van de 4x100 meter.

Het worden de laatste races uit de loopbaan van de 30-jarige Bolt, die met goud wil afsluiten. Als dat lukt, dan is het zijn twaalfde wereldtitel. Ook de Nederlandse mannen lopen de 4x100 meter, maar zij behoren niet tot de medaillekandidaten.

Hensley Paulina, Taymir Burnet, Giovanni Codrington en Liemarvin Bonevacia vormen waarschijnlijk het oranje kwartet.

Op de 4x100 meter bij de vrouwen heeft Nederland wel een kleine kans op een medaille. De Nederlandse afvaardiging, met de kersverse wereldkampioene Schippers als blikvanger, is regerend Europees kampioen. Naast Schippers bestaat de Nederlandse ploeg waarschijnlijk uit Jamile Samuel, Tessa van Schagen en Naomi Sedney.

Het is de dag van de estafettes, want ook op de 4x400 meter bij de vrouwen is Nederland vertegenwoordigd. Lisanne de Witte, Laura de Witte, Madiea Ghafoor en Eva Hovenkamp gaan voor een plek in de finale op zondag.

Eelco Sintnicolaas en Pieter Braun werken zaterdag de laatste vijf onderdelen van de tienkamp af: de 110 meter horden, discuswerpen, polsstokhoogspringen, speerwerpen en de 1500 meter. Beide Nederlanders lijken niet meer in de race voor een topklassering, want Sintnicolaas staat halverwege veertiende en Braun 22e.

Nederlands hoogtepunt van de dag is Visser in de finale van de 100 meter horden. De 22-jarige Noord-Hollandse is de eerste Nederlandse vrouw ooit in de eindstrijd op dit onderdeel. Op papier is ze geen favoriet voor een medaille, maar wie weet kan ze verrassen.

Programma dag 9 (Nederlandse tijd)

11.00 uur: Meerkamp, 110 meter horden (mannen): Eelco Sintnicolaas, Pieter Braun
11.35 uur: Series 4x100 meter (vrouwen): Dafne Schippers, Jamile Samuel, Tessa van Schagen, Naomi Sedney
11.55 uur: Series 4x100 meter (mannen): Hensley Paulina, Taymir Burnet, Giovanni Codrington, Liemarvin Bonevacia
12.00 uur: Meerkamp, discuswerpen (mannen): Eelco Sintnicolaas, Pieter Braun
12.20 uur: 4x400 meter (vrouwen): Lisanne de Witte, Laura de Witte, Madiea Ghafoor, Eva Hovenkamp
12.50 uur: 4x400 meter (mannen)
15.15 uur: Meerkamp, polsstokhoogspringen (mannen): Eelco Sintnicolaas, Pieter Braun
18.30 uur: Meerkamp, speerwerpen (mannen): Eelco Sintnicolaas, Pieter Braun
20.05 uur: Finale hoogspringen (vrouwen)
21.05 uur: 100 meter horden (vrouwen): Nadine Visser
21.15 uur: Finale speerwerpen (mannen)
21.20 uur: Finale 5.000 meter (mannen)
21.45 uur: Meerkamp, 1500 meter (mannen): Eelco Sintnicolaas, Pieter Braun
22.30 uur: Finale 4x100 meter (vrouwen): Mogelijk Dafne Schippers, Jamile Samuel, Tessa van Schagen en Naomi Sedney
22.50 uur: Finale 4x100 meter (mannen): Mogelijk Hensley Paulina, Taymir Burnet, Giovanni Codrington, Liemarvin Bonevacia

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Nadine, Dafne, Naomi, Hensley, Eva, Eelco, Jamile, Liemarvin, Laura, Giovanni, Lisanne, Pieter, Madiea en Tessa aan!