Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Primeur Haase na afzegging topper

Primeur Haase na afzegging topper

Cheer!

DEN HAAG - Milos Raonic heeft zich afgemeld voor de US Open. De nummer elf van de wereldranglijst kampt al een aantal weken met een polsblessure.

Deel dit artikel op social media

Door de afzegging van de Canadese tennisser is Robin Haase voor het eerst geplaatst op een grandslamtoernooi. De Nederlander is opgeschoven naar de 32e plek, de laatste positie die zorgt voor een beschermde status. 

Raonic sloeg vorige week het masterstoernooi van Cincinnati over in de hoop dat hij met rust op tijd zou herstellen voor de US Open, maar de pijn bleef.

"In overleg met mijn dokteren heb ik daarom besloten me af te melden'', schreef de 26-jarige Canadees op Instagram. "Ik heb te veel respect voor de US Open en de andere tennissers om toch mee te doen terwijl ik weet dat ik door mijn blessure niet voluit kan gaan.''

Raonic liet zich meteen opereren aan zijn linkerpols, waarbij wat stukjes bot werden weggehaald die voor de pijn zorgden. Eerder meldden Novak Djokovic (elleboog), Stan Wawrinka (knie) en Kei Nishikori (hand) zich al geblesseerd af voor het Amerikaanse grandslamtoernooi.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Robin aan!