Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Oranjeleeuwinnen krijgen A-status van NOC*NSF

Oranjeleeuwinnen krijgen A-status van NOC*NSF

Cheer!

LONDEN - De voetbalvrouwen, die afgelopen weekeinde Europees kampioen werden, hebben de A-status van NOC*NSF gekregen. De A-status geeft de Leeuwinnen meer (financiële) mogelijkheden om zich fulltime op hun topsport te richten. 

Deel dit artikel op social media

Zij krijgen de beschikking over een pakket aan voorzieningen, zoals verzekeringen, vervoersmogelijkheden, studieregelingen, carrièrebegeleiding na de topsport, onkostenvergoedingen en een mogelijke aanvulling op hun inkomen. 

"Ere wie ere toekomt. Dit is echt een bekroning van de geweldige prestaties van onze dames. Met deze A-status zullen de OranjeLeeuwinnen ook in de toekomst vast onze verwachtingen blijven overtreffen," schrijft KNVB-directeur Jan Dirk van der Zee op der site van de KNVB.

Nederland kroonde zich zondag in Enschede door een 4-2 zege op Denemarken voor het eerst in de geschiedenis tot Europees kampioen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Desiree, Loes, Anouk, Sari, Renate, Sheila, Kelly, Sherida, Lineth, Dominique, Daniëlle, Stefanie, Jackie, Vivianne, Shanice, Lieke, Angela, Liza, Mandy, Jill en Kika aan!