Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Nederlands elftal houdt kans op WK ondanks dramatisch verlies

Nederlands elftal houdt kans op WK ondanks dramatisch verlies

Cheer!

Het Nederlands elftal heeft donderdagavond in Parijs een pijnlijke en volledig kansloze nederlaag geleden tegen Frankrijk: 4-0. Door een 3-2 overwinning van Bulgarije op Zweden heeft Oranje nog steeds een kansje op kwalificatie voor het WK van volgend jaar

Deel dit artikel op social media

Antoine Griezmann voor rust en Thomas Lemar (twee keer) en Kylian Mbappé in de tweede helft maakten de Franse doelpunten in het Stade de France. Nederland speelde het laatste halfuur met tien man na een rode kaart (twee keer geel) voor Kevin Strootman.

Tegelijkertijd was er goed nieuws uit Sofia, waar Bulgarije thuis de zege pakte op Zweden (3-2). Door goals van de Bulgaren Stanislav Manolev en Georgi Kostadinov en de Zweden Mikael Lustig en oud-PSV'er Marcus Berg was het 2-2 na de eerste helft. Tien minuten voor tijd bezorgde Ivaylo Chochev de thuisploeg de drie punten. Emil Forsberg miste bij een 1-0 achterstand nog een strafschop voor Zweden.

Oranje speelt nog drie wedstrijden in groep A: zondag in de Johan Cruijff Arena tegen Bulgarije, zaterdag 7 oktober in Minsk tegen Wit-Rusland en dinsdag 10 oktober thuis tegen Zweden. Alle drie die duels zullen normaal gesproken gewonnen moeten worden om nog een kans op WK-kwalificatie te houden.

Alleen de groepswinnaar plaatst zich namelijk rechtstreeks voor het WK van volgende zomer. De acht beste nummers twee van de negen poules mogen play-offs spelen om alsnog een WK-ticket te veroveren.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!