Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Na 10 jaar WK-brons voor Smith

Na 10 jaar WK-brons voor Smith

Cheer!

LONDEN - Eén Nederlandse atleet is al verzekerd van een medaille bij de WK in Londen. Rutger Smith kon in het Olympisch Stadion zijn bronzen plak van de WK uit 2007 in het Japanse Osaka op te halen.

Deel dit artikel op social media

In Londen ontving Smit hij de bronzen plak voor het kogelstoten van de WK in 2007. Die medaille viel hem ten deel omdat de op doping betrapte Wit-Rus Andrej Michnevitsj de plak moest teruggeven.

Smith is een van de meest succesvolle Nederlandse atleten op de grote kampioenschappen met in totaal zeven medailles op EK's en WK's, veroverd met zowel kogelstoten als discuswerpen. Hij is tevens het grootste 'slachtoffer' van dopingzondaars. Drie van zijn plakken werden hem pas jaren nadien toegekend omdat een geschorste dopingzondaar het eremetaal moest inleveren.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Rutger aan!