Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Motorcrosser Herlings wint Grand Prix van Zwitserland in MXGP

Motorcrosser Herlings wint Grand Prix van Zwitserland in MXGP

Cheer!

Jeffrey Herlings heeft zondag de Grand Prix van Zwitserland in de MXGP-klasse gewonnen. De Nederlandse motorcrosser was oppermachtig in de tweede manche, nadat hij in de eerste heat als zesde was geëindigd.

Deel dit artikel op social media

KTM-coureur Herlings staat na vijftien van de negentien races van dit seizoen op de tweede plaats in de WK-stand, met 508 punten. De Italiaan Antonio Cairoli heeft de koppositie met 605 punten nog altijd stevig in handen. 

Herlings greep in de tweede manche in het Zwitserse Frauenfeld-Gachnang snel de leiding en finishte met een voorsprong van vijf seconden op de Fransman Gautier Paulin. Achtvoudig wereldkampioen Cairoli werd vierde.

De eerste omloop werd zondag gewonnen door Arnaud Tonus. De Zwitser kon die prestatie geen goed vervolg geven, want hij viel in de tweede manche uit.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!