Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Lieke Martens verkozen tot Europees Voetbalster van het Jaar

Lieke Martens verkozen tot Europees Voetbalster van het Jaar

Cheer!

Lieke Martens is donderdag verkozen tot Europees Voetbalster van het Jaar. De Nederlandse kreeg de trofee na afloop van de loting voor de Champions League. Bij de mannen ging de prijs naar Cristiano Ronaldo.

Deel dit artikel op social media

De 24-jarige Martens dankt de prijs vooral aan haar sterke optreden tijdens het afgelopen EK. Ze pakte daar met Nederland begin deze maand de Europese titel en werd na afloop uitgeroepen tot beste speelster van het toernooi.

Martens kreeg donderdag in Monaco de voorkeur boven de Deense Pernille Harder (Wolfsburg) en de Duitse Dzsenifer Marozsan (Olympique Lyon). De prijs werd toegekend door een panel van van coaches en journalisten.

"Dit is fantastisch, ik ben sprakeloos", reageerde een dolgelukkige Martens. "Zonder mijn ploeggenoten had ik dit nooit gered. Ik wil ze heel erg bedanken."

De Limburgse ondertekende al voor het EK een lucratief contract bij FC Barcelona. Ze voetbalde de afgelopen jaren in de Zweedse competitie voor Kopparbergs/Göteborg FC en FC Rosengard.

Martens volgt de Noorse Ada Hegerberg op als beste voetbalster van Europa. Deze UEFA-prijs ging eerder naar de Duitse internationals Nadine Angerer (2013), Nadine Kessler (2014) en Celia Sasic (2015).

Ronaldo

Ronaldo werd voor het tweede jaar op rij en de derde keer in totaal verkozen tot beste speler op de Europese velden. De sterspeler van Real Madrid kreeg meer stemmen dan Lionel Messi en Gianluigi Buffon.

De Portugees werd kampioen met Real Madrid en had met twaalf doelpunten een groot aandeel in de winst van Real Madrid van de Champions League.

Real Madrid grossierde als winnaar van de belangrijkste beker voor Europese clubteams in prijzen. Ronaldo werd in Monaco ook verkozen tot beste aanvaller van de laatste editie van de Champions League.

Zijn ploeggenoten Luka Modric (beste middenvelder) en Sergio Ramos (beste verdediger) vielen ook in de prijzen. Gianluigi Buffon werd verkozen tot beste doelman. De 39-jarige doelman haalde met Juventus de finale en bleef in acht duels zonder tegentreffer.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Lieke aan!