Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Hockeysters na nipte zege op België al zeker van halve finale EK

Hockeysters na nipte zege op België al zeker van halve finale EK

Cheer!

De Nederlandse hockeysters zijn op het EK in eigen land al zeker van een plaats in de halve finale. De formatie van bondscoach Alyson Annan won zondag ook de tweede groepswedstrijd door België nipt met 1-0 te verslaan.

Deel dit artikel op social media

Oranje won vrijdag het openingsduel van Spanje met 3-1 en komt daardoor na twee wedstrijden op zes punten. Een plaats bij de eerste twee in groep A kan de ploeg al niet meer ontgaan.

De enige treffer in het uitverkochte Wagener Stadion in Amstelveen kwam op naam van Margot van Geffen. Zij scoorde aan het eind van het tweede kwart op aangeven van Caia van Maasakker na een slim genomen strafcorner.

Nederland speelt dinsdag tegen het nog puntloze Tsjechië de laatste groepswedstrijd. België en Spanje vechten in een onderling duel uit wie er samen met Oranje door mag naar de halve finale.

In poule B is Duitsland met twee overwinningen ook al zeker van de laatste vier.

Nederland en België, de nummer veertien van de wereldranglijst, kwamen elkaar op het hockeyveld eerder deze zomer al drie keer tegen. Oranje won twee keer (4-0 en 3-0), maar leed ook verrassend een nederlaag (0-1). De Belgische ploeg maakte zaterdag in Amsterdam indruk met een 6-1 zege op Tsjechië.

Voorsprong

In de jacht op een snelle voorsprong ging Nederland in het eerste kwart nogal slordig te werk. Mede daardoor bleef een treffer uit tegen het stug verdedigende België. Maria Verschoor miste in de vijfde minuut van dichtbij de grootste kans.

Ook in het tweede kwart had Oranje een groot overwicht. De thuisploeg bleef echter moeite houden met de Belgische verdedigingsmuur. Xan de Waard was met een backhandschot, dat knap werd gekeerd door de Belgische keepster Aisling D'Hooghe, het dichtste bij de openingstreffer. 

Op slag van rust viel het Nederlandse doelpunt alsnog uit de eerste strafcorner. Van Geffen kwam met een tip-in tot scoren uit een perfect uitgevoerde variant.

Nederland was ook na de rust de veel betere ploeg. De tweede treffer bleef echter uit. Kitty van Male schoot in kansrijke positie op de lat. Ook enkele strafcorners leverden geen doelpunt op. Daardoor bleef de marge klein, maar België kwam niet één keer in de buurt van de gelijkmaker.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!