Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Hockeyers willen blamage rechtzetten

Hockeyers willen blamage rechtzetten

Cheer!

AMSTELVEEN - De Nederlandse hockeyers kunnen zondag de Europese titel prolongeren.

Deel dit artikel op social media

Oranje begint om 16.00 uur in het volgepakte Wagener Stadion aan de finale tegen België. De manschappen van bondscoach Max Caldas zijn gebrand op eerherstel. Het groepsduel met België verliep maandag dramatisch. De thuisploeg ging met historische EK-cijfers onderuit: 0-5.

"We hebben zeker een rekening met België te vereffenen. Er is niets mooiers om dat in de finale te doen", liet de excellerende aanvaller Mirco Pruyser (18 goals in laatste 19 interlands) op voorhand weten.

Nederland herstelde zich na de blamage tegen België goed. Dankzij overwinningen op Oostenrijk (6-0) en Engeland (3-1) haalde Oranje voor de twaalfde keer de EK-finale. Nederland won de titel in 1983, 1987, 2007 en 2015.

België wacht nog op de eerste Europese titel. De 'Red Lions' behaalden in 2007 brons en in 2013 zilver.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Valentin, Seve, Mink, Bob, Mirco, Billy, Glenn, Thierry, Sander, Bjorn, Jorrit, Jonas, Max, Joep, Sam, Floris, Robbert, Sander en Pirmin aan!