Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Gevallen polsstokhoogspringer Vloon in rolstoel van baan af

Gevallen polsstokhoogspringer Vloon in rolstoel van baan af

Cheer!

LONDEN - Het debuut van polsstokhoogspringer Menno Vloon op de WK atletiek is op een drama uitgelopen. De Nederlands recordhouder blesseerde zich zondag bij de kwalificaties bij zijn eerste sprong en verliet in een rolstoel het stadion in Londen.

Deel dit artikel op social media

De 23-jarige Vloon landde verkeerd op de mat en kwam met zijn rug hard in aanraking met de staander. "Ik sta gelukkig weer, maar verder dan vijf meter kan ik niet lopen", zei hij anderhalf uur na zijn val voor de camera van NUsport.

Het ging mis voor Vloon bij zijn eerste sprong voor 5,45. Die hoogte had hij normaal gesproken makkelijk kunnen bedwingen, want eerder dit jaar verbeterde hij het Nederlandse record tot 5,85. Het Nederlands record stond sinds 2004 op naam van oud-wereldkampioen Rens Blom met 5,81.

Dat het misging noemde de Noord-Hollander "domme pech". "Ik zat goed met mijn afzet, maar zette niet goed in en dus kapte ik mijn sprong af. Vervolgens landde ik tussen de mat en de paal en daar zat een harde bobbel. Domme pech dat ik precies daarop viel."

Klein wondje

Meteen na zijn val besefte Vloon dat zijn WK voorbij was. "Ik heb een minuut op de mat gelegen en dacht: shit, daar gaat mijn WK. Vooraf voelde ik me nog zo goed, maar dan eindigt het zo. Op mijn eerste WK heb ik niet eens een sprong kunnen maken."

Enig positief punt voor Vloon is dat hij op het oog geen ernstige schade heeft overgehouden aan zijn val. "Het is alleen beurs en er zit een klein wondje. Ik verwacht dat het de komende dagen flink stijf wordt, maar dat het wel goedkomt."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Menno aan!