Dumoulin neemt leiding in BinckBank Tour over van Boom

Cheer!

Dumoulin neemt leiding in BinckBank Tour over van Boom

Tom Dumoulin is de nieuwe leider in de BinckBank Tour. De Limburger van Team Sunweb greep zaterdag de macht door achter Tim Wellens als tweede te eindigen in de zesde etappe.

cheers! 5
Deel dit artikel op social media

Het tweetal was in de rit van Riemst naar Houffalize op zo'n twintig kilometer van de meet ontsnapt uit een selecte groep en wist tot aan de meet stand te houden. 

Dumoulin neemt de groene leiderstrui over van Lars Boom, die vrijdag de vijfde etappe had gewonnen. De coureur van Lotto-Jumbo moest echter passen op één van de klimmetjes in de Waalse Ardennen.

Ook Peter Sagan kwam er niet aan te pas. De nummer twee van het klassement kreeg op een cruciaal moment te maken met materiaalpech en werd daardoor flink teruggeworpen.

Wellens nam voorin het leeuwendeel van het werk op zich. Dumoulin drong in de sprint om de winst ook niet echt aan en leek de Belg van Lotto Soudal de zege te gunnen. Op zeventien seconden achterstand won Jasper Stuyven de sprint van de achtervolgers.

Dumoulin verdedigt zondag in de slotrit, die eindigt op de Muur van Geraardsbergen, een voorsprong van vier seconden op Wellens. De Belg Greg van Avermaet is derde op 46 seconden achterstand.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Tom, Lars, Jos, Bram, Dylan en Dylan aan!