Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Bouwmeester neemt leiding over op vijfde dag WK Laser Radial

Bouwmeester neemt leiding over op vijfde dag WK Laser Radial

Cheer!

MEDEMBLIK - Marit Bouwmeester heeft op de vijfde dag van het WK in de Laser Radial in Medemblik de leiding in het klassement overgenomen. De 29-jarige Friezin kwam vrijdag in lichte omstandigheden op het IJsselmeer als vijfde en derde binnen.

Deel dit artikel op social media

Bouwmeester verdreef Evi van Acker naar de tweede plek. De Belgische zeilster liet de vierde en vijftiende plek noteren.

Daarmee heeft ze nu een achterstand van negen punten op de Nederlandse, met op zaterdag nog twee races te varen in de zogenoemde Gold Fleet met vijftig boten.

Bouwmeester begon maandag met een zestigste plaats aan het WK. Na haar valse start zette de olympisch kampioene een geweldige inhaalrace in.

Met twee gewonnen races op donderdag kreeg de tweevoudig wereldkampioene weer uitzicht op goud. Na tien races werd ook het tweede aftrekresultaat van kracht. Mede daardoor kon Bouwmeester vrijdag flink afstand nemen van haar Belgische rivale, die drie keer EK-goud veroverde.

Maxime Jonker staat zesde in het klassement, Daphne van der Vaart neemt de zevende plek in.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!