Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Bos, Büchli en Van den Berg vormen baanploeg

Bos, Büchli en Van den Berg vormen baanploeg

Cheer!

ARNHEM - De baanrenners Theo Bos, Matthijs Büchli en Roy van den Berg vormen komende winter een professionele baanploeg. Het team, dat ondersteund wordt door een netwerk van bedrijven, valt onder het vorig jaar gestarte project BEAT Cycling Club.

Deel dit artikel op social media

Volgens oprichter Geert Broekhuizen is dat een nieuw businessmodel waarin de profwielertak wordt ondersteund door een clubstructuur. Vijfvoudig wereldkampioen Bos was al uithangbord. Zijn oud-baancollega Tim Veldt wordt de coach van het team dat zich komend seizoen richt op de wereldbekerwedstrijden in Polen en Groot-Brittannië, de NK en de WK baan.

De ploeg zal tijdens de wereldbekerwedstrijden uitkomen op de teamsprint, de individuele sprint, de keirin en de kilometer tijdrit. ,,Ik ben ontzettend trots op de realisering van het team, een traject dat we eerder dit jaar hebben ingezet en waar we al meer dan tien jaar van dromen'', zei Bos. ,,Ik kijk ernaar uit om samen met Matthijs en Roy deze nieuwe stap te maken. We gaan hard werken om de concurrentie met de wereldtop aan te gaan.''

Büchli, vorig jaar in Rio winnaar van olympisch zilver, maakt dus geen deel neer uit van de nationale selectie: ,,BEAT ziet de kansen die er liggen in de baansport. Ik wil me komend seizoen bewijzen op het hoogste niveau en toewerken naar het WK in Apeldoorn waar ik voor de medailles wil strijden.''

,,De baanploeg is een geweldige stap voor onze club om via een duurzame structuur onze intrede te doen in de professionele wielersport. We hebben de baanploeg kunnen bouwen op een financieel fundament van verschillende partners en inkomsten vanuit de club. Wij zien de baansport als een geweldige basis om het profwielrennen binnen BEAT Cycling Club verder uit te bouwen'', aldus Broekhuizen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Theo, Matthijs en Roy aan!