Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Bol maakt weer indruk en dendert top 10 in Vuelta binnen

Bol maakt weer indruk en dendert top 10 in Vuelta binnen

Cheer!

MADRID - Jetse Bol reed vrijdag voor de tweede keer deze Ronde van Spanje virtueel in de rode leiderstrui, maar uiteindelijk moest de Nederlander van de Colombiaanse Manzana Postobon-ploeg genoegen nemen met een plaats in de top 10 van het algemeen klassement.

Deel dit artikel op social media

Bol begon vrijdag met 8.55 minuten achterstand op Chris Froome en koos in de zevende etappe, net als woensdag al, de aanval. Met dertien metgezellen liep de voorsprong van de kopgroep vervolgens op tot boven de 9 minuten en Bol was de best geplaatste van het gezelschap.

Op de steile slotklim (3e categorie) viel de kopgroep uiteen en de Nederlander kon net niet met de besten mee. In het peloton voerde de Sky-ploeggenoten van Froome het tempo wat op, waardoor de voorsprong terugliep.

Rafael Reis van Caja Rural was de grootste pechvogel van de kopgroep. De Spanjaard werd door een motor van zijn sokken gereden en zag zijn kansen verkeken.

Matej Mohoric bleek de sterkste van de koploper en de 22-jarige Sloveen van UAE kwam solo over de streep. Bol werd zevende op 29 seconden van de ritwinnaar. Het peloton volgde op 8.38. Dat betekent dat Bol nu binnen een minuut van Froome in de top 10 staat en beste Nederlander is.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!