Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Boekelman eindigt als elfde in WK-finale kogelstoten

Boekelman eindigt als elfde in WK-finale kogelstoten

Cheer!

LONDEN - Melissa Boekelman is woensdagavond bij de WK atletiek in Londen als elfde geëindigd in de finale van het kogelstoten.

Deel dit artikel op social media

De 28-jarige Zuid-Hollandse kwam bij haar eerste poging tot 17,61 meter en deed het bij haar tweede stoot wat beter (17,73 meter). Haar derde en laatste poging was echter ongeldig.

Boekelman eindigde uiteindelijk op de elfde plek en dat was niet genoeg om voor een vierde, vijfde en zesde poging op te gaan. Alleen de beste acht kogelstootsters na drie pogingen mochten nog drie keer stoten. 

Boekelman, die zich dinsdag nog verrassend voor de eindstrijd plaatste met een stoot van 17,88 meter, mocht zich uiteindelijk elfde van de wereld noemen. 

In 2006 werd Boekelman nog wereldkampioene onder-20, maar haar echte doorbraak bleef lang uit. Vorig jaar maakte ze in Rio de Janeiro eindelijk haar olympisch debuut en dit was haar eerste optreden op een WK.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Melissa aan!