Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Bertens stijgt twee plekken, Haase zakt er één

Bertens stijgt twee plekken, Haase zakt er één

Cheer!

DEN HAAG - Kiki Bertens is op de wereldranglijst twee plaatsen gestegen. Bertens verruilde de 27e voor de 25e plek. Haar hoogste positie ooit was de achttiende, eind mei van dit jaar.

Deel dit artikel op social media

Simona Halep verloor zondag de finale in Cincinnati, waardoor de Roemeense niet de nieuwe aanvoerster van de ranking is. Halep blijft tweede, achter de Tsjechische Karolina Pliskova. Garbiñe Muguruza uit Spanje, die in de finale Halep eenvoudig aan de kant zette, steeg van de zesde naar de derde plek. De Duitser Angelique Kerber bewandelde de omgekeerde weg en zakte drie plaatsen naar nummer zes.

Bij de mannen leverde Robin Haase, de hoogstgeklasseerde Nederlander, één plek in. De dertigjarige Hagenaar is nu 36e. Haase, die in 2012 met de 33e plek zijn beste notering behaalde, verloor vorige week in Cincinnati in de eerste ronde van de Fransman Adrian Mannarino.

Het was al bekend dat Rafael Nadal sinds maandag de nieuwe aanvoerder van de wereldranglijst is. De Spanjaard lost de Schot Andy Murray af. Murray ontbrak in Cincinnati met een heupblessure. Nadal of Roger Federer zou Murray daardoor in punten voorbij gaan. Federer zegde wegens rugklachten ook af voor Cincinnati, waardoor Nadal (die in de kwartfinales strandde tegen de Australiër Nick Kyrgios) al zeker was van de eerste plaats.

Grigor Dimitrov, die het toernooi in Cincinnati op zijn naam schreef, kwam weer de top tien binnen en is nu negende.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Kiki en Robin aan!