Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Bendsneyder stapt volgend jaar over van Moto3 naar Moto2

Bendsneyder stapt volgend jaar over van Moto3 naar Moto2

Cheer!

Bo Bendsneyder promoveert na het lopende motorsportseizoen van de Moto3 naar de Moto2. De Nederlander rijdt vanaf 2018 in dienst van Tech 3 Racing.

Deel dit artikel op social media

Dat bevestigt de 18-jarige Bendsneyder zondag tegen GPUpdate. "Ik ben enorm blij met deze kans. Om na twee seizoenen in de Moto3 op te schuiven naar de Moto2 is een droom die uitkomt."

De Rotterdammer finishte vorig jaar twee keer op het podium in de Moto3, maar is momenteel bezig aan een moeizaam seizoen namens KTM. Toch acht Tech 3 de jonge Bendsneyder al klaar voor de overstap naar de Moto2.

"Ik heb veel kennis opgedaan in deze klasse en acht de tijd rijp om een volgende stap te zetten. Het gaat pittig worden, de machines in de Moto2 hebben veel meer paardenkrachten, maar ik heb er veel zin in en kijk enorm uit naar het volgende seizoen."

Groot talent

Bendsneyder heeft voor twee seizoenen getekend bij Tech 3. Teambaas Hervé Poncharal is blij met de komst van de jonge Nederlander. "Bo is een groot talent met een grote toekomst voor zich. Hij gedraagt zich voorbeeldig, spreekt goed Engels en staat met beide benen op de grond. We gaan samen een geweldige tijd tegemoet."

Het beste resultaat van Bendsneyder dit seizoen was een vierde plaats in Tsjechië. Hij bezet met 38 punten momenteel de dertiende plaats in de WK-stand.

Zondagmiddag viel Bendsneyder in de voorlaatste ronde uit door een crash in de Grand Prix van Groot-Brittannië. De Spanjaard Aron Canet (Estrella Galici 0,0) won de race op het circuit van Silverstone.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!