Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Bendsneyder nu zelf dupe van aanrijding

Bendsneyder nu zelf  dupe van aanrijding

Cheer!

Was hij in Oostenrijk zelf de oorzaak van een botsing die hem en de Brit John McPhee uitschakelde, nu werd Moto3-coureur Bo Bendsneyder tijdens de Britse Grand Prix op Silverstone zelf het slachtoffer van een onbesuisde actie van een concurrent.

Deel dit artikel op social media

Met nog twee ronden voor de boeg werd de Rotterdammer in de Brooklands-bocht van achteren aangereden door de Spanjaard ‘Juanfran’ Guevara.  De race werd onmiddellijk gestopt vanwege het ongeluk waarbij Guevara op de baan bleef liggen en per ambulance naar het medisch centrum werd vervoerd. Hij bleek na onderzoek oke.

De uitslag van de race over zeventien ronden werd na de zestiende doorkomst bepaald. De Spanjaard Aron Canet werd tot winnaar verklaard, gevolgd door de Italiaan Enea Bastianini en de Canet’s landgenoot Jorge Martin. Het podium was een complete Honda-aangelegenheid.

Bendsneyder die vorig jaar op Silverstone nog op het podium kwam, was na afloop zeer teleurgesteld. Niet zozeer omdat het podium geen haalbare kaart bleek, maar vanwege het abrupte einde van zijn race. “Guevara knalde vol op mijn achterkant. Hij was al een paar keer eerder van de baan gegaan en daar op een manier weer teruggekomen die eigenlijk niet kon. Jammer van mijn race. Mijn ritme was goed, maar het maximaal haalbare was een zevende plaats. Wat ik in bochten won, verloor ik weer op de rechte stukken. Dat maakte het voor mij erg lastig. Ook omdat ik zwaarder dan de rest ben en de Honda’s dit seizoen gewoon heel sterk zijn”, vertelde Bendsneyder die zijn KTM-machine volgend voor een 600cc Moto2-motor verruilt.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!