Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Bendsneyder loopt mogelijk podium mis door crash in GP Oostenrijk

Bendsneyder loopt mogelijk podium mis door crash in GP Oostenrijk

Cheer!

Bo Bendsneyder heeft zondag een kans op een mooie klassering verspeeld tijdens de Moto3-race in Oostenrijk. De 18-jarige coureur remde te laat en schoof hard van de baan.

Deel dit artikel op social media

In zijn val nam Bendsneyder de Brit John McPhee mee. Ze streden in Oostenrijk om een klassering in de de tweede plek.

Bendsneyder begon op de Red Bull Ring op de zesde plek en reed zelfs enkele ronden aan de leiding. Later werd hij gepasseerd door een aantal concurrenten, voordat hij zich in bocht één van de vijftiende ronde verremde.

Joan Mir won de Oostenrijkse Grand Prix en verstevigde daarmee zijn leiding in de WK-stand. Het was zijn derde zege op rij en zijn zevende dit seizoen. Mir begon op de tiende plek, maar kwam na tien ronden aan de leiding.

De Duitser Philipp Öttl werd tweede voor de Spanjaard Jorge Martin, die zijn rentree maakte na een blessure. Voor Bendsneyder blijft de vierde plek in de Grand Prix van Tsjechië van vorige week zijn beste prestatie van het jaar.

Later op zondag wordt de MotoGP en de Moto2 verreden in Oostenrijk.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!