Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Amazone Scholtens valt alweer af voor EK

Amazone Scholtens valt alweer af voor EK

Cheer!

ERMELO - Emmelie Scholtens is twee dagen nadat ze in de equipe was opgenomen alweer afgevallen voor de Europese titelstrijd dressuur, die binnenkort in Göteborg wordt gehouden. Haar paard Apache blijkt een lichte blessure te hebben. Dinsdag nog was Hans Peter Minderhoud om vergelijkbare redenen afgevallen, waardoor Scholtens werd opgeroepen door bondscoach Rien van der Schaft.

Deel dit artikel op social media

De opengevallen plaats wordt nu ingenomen door Patrick van der Meer met Zippo. De formatie bestaat verder uit Edward Gal (Glock's Voice), Madeleine Witte-Vrees (Cennin) en Diederick van Silfhout (Four Seasons). De titelstrijd begint dinsdag met het eerste deel van de Grand Prix. De zaterdag er na is de afsluitende kür.

Scholtens sprak van een zware tegenslag. ,,In eerste instantie was ik natuurlijk heel blij dat ik mee mocht. Maar gisteren merkte ik dat Apache tijdens de training niet helemaal zuiver liep. Na onderzoek bleek het om een blessure te gaan die enkele weken tijd voor herstel nodig heeft. Het is een enorme teleurstelling.''

Van der Schaft was in zekere zin blij dat hij de equipe nog kon aanvullen. ,,Zaterdag arriveren de paarden en de ruiters al in Göteborg. Gelukkig kon Patrick zijn plannen omgooien en kan hij op tijd met ons afreizen.''

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Emmelie aan!