Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Zorgen rond fitheid Bertens ongegrond

Zorgen rond fitheid Bertens ongegrond

Cheer!

LONDEN - De schrik zat er vorige week in bij Kiki Bertens toen ze bij het WTA-toernooi van Mallorca moest opgeven na een glijpartij, maar haar aanvankelijke zorgen bleken ongegrond. De nummer 24 van de wereld begint dinsdag fit aan Wimbledon.

Deel dit artikel op social media

"Ik gleed weg en kreeg een tik op mijn achillespees. Daarna werd het steeds erger met afzetten. In Nederland heb ik een mri-scan laten maken. Gelukkig was het alleen een verrekking. Soms voel je het zelf niet helemaal goed aan. Vorig jaar op Roland Garros dacht ik dat het wel meeviel en bleek er achteraf een scheurtje in mijn kuit te zitten”, vertelde Bertens na een prima training op het heilige gras in Londen.

De nummer 23 van de plaatsingslijst liet tijdens haar oefensessie de ene na de andere ace van haar racket vertrekken. In de eerste ronde van Wimbledon krijgt Bertens dinsdag te maken met Sorana Cirstea uit Roemenië.

Richel Hogenkamp heeft nog een appeltje te schillen met haar eerste tegenstandster. De Doetinchemse treft Madison Brengle uit de Verenigde Staten van wie ze vorig jaar op Rosmalen verloor na zelf een wedstrijdpunt te hebben gehad.

Robin Haase, de enige Nederlandse deelnemer bij de mannen, stuit in de openingsronde op Frances Tiafoe. Dat is een 19-jarige Amerikaan die veel power heeft, maar wel 25 plekken lager staat op de wereldranglijst dan Haase.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Kiki aan!