Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Zilver voor Van Rhijn en Hertog op WK para-atletiek

Zilver voor Van Rhijn en Hertog op WK para-atletiek

Cheer!

LONDEN - Marlou van Rhijn is onttroond als wereldkampioene op de 100 meter in de T44-klasse. De Monnickendamse eindigde in het Olympisch Stadion van Londen als tweede. Ook Ronald Hertog kreeg maandagavond een zilveren medaille omgehangen, bij het verspringen eindigde hij achter de ongenaakbare Markus Rehm als tweede. 

Deel dit artikel op social media

Van Rhijn wist voor het eerst sinds de Paralympische Spelen van 2012 een race over 100 meter niet te winnen. De Britse Sophie Kamlish was haar in een tijd van 12.92 te snel af. Van Rhijn liet 13.20 klokken, het brons was voor Nyoshia Cain uit Trinidad & Tobago in 13.25. Marlene van Gansewinkel eindigde in 13.65 als zevende. Fleur Jong werd in de series uitgeschakeld.

“Dit voelt als goud verliezen”, zei Van Rhijn na haar race. “Ik kwam hier om te winnen, had ook het idee dat ik goed genoeg was om dat te doen. Na de series van vanmorgen wist ik al dat het heel moeilijk zou worden. Ik heb dit jaar weer het nodige in mijn trainingen veranderd, train bij een nieuwe coach, dus misschien komt dit toernooi gewoon net wat te vroeg.”

Verspringen 

Ook Ronald Hertog won zilver. Net als vorig jaar op de Paralympische Spelen eindigde hij bij het verspringen achter de ongenaakbare Markus Rehm. De Duitser sprong precies 8.00 meter, Hertog kwam tot 6.94 meter. “Zilver is de plaats waar ik thuishoor op dit moment”, concludeerde de Nederlander nuchter. “Rehm is op dit moment te goed, ik had alleen wel gehoopt het gat met hem iets verder te kunnen dichten.”

Vierde plaats

Kogelstootster Lara Baars was teleurgesteld met haar vierde plaats. Op het laatste WK won ze nog zilver, vorig jaar op de Paralympische Spelen brons. “Ik stoot hier verder dan ik ooit heb gedaan, dus ik kan mezelf niks verwijten”, zei ze, vechtend tegen haar tranen. “Maar de blijdschap met die afstand komt later pas. Ik kwam hier voor een medaille en dat is niet gelukt.” 

Wheeler Kenny van Weeghel (800 meter) werd op de vierde dag van de WK in Londen in de series uitgeschakeld.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Marlou, Ronald, Lara, Fleur, Kenny en Marlene aan!