Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

World Games: Eerste finales een feit

World Games: Eerste finales een feit

World Games

Cheer!

WROCLAW - De vierde dag van de World Games heeft Nederland drie finaleplaatsen opgeleverd, waarvan er dinsdagavond nog eentje verzilverd kan worden. 

Deel dit artikel op social media

Bowlers Jeffrey van de Wakker en Johnny Spil speelden een goed dubbel-event en wonnen van Finland, maar kwamen er niet aan tegen Hong Kong en Venezuela, die later brons en zilver wonnen. Inline-skater Kay Schipper had de zestiende tijd op de tijdrit, waarna Ronald Mulder en Michel Mulder in de finale als elfde en zevende eindigden. Bianca Roosenboom eindigde bij de tijdrit in de achterhoede en viel later op de dag in de afvalkoers uit na een vroege val.

Acrogymduo Nicole Eykelenboom en Djenti Verbrugge eindigden na hun balans- en tempo-oefening als zesde. Eykelenboom: "Het was een mooie ervaring en met name over de tweede oefening waren we erg tevreden."

De korfballers versloegen Duitsland in de halve finale met 25-13 en spelen dinsdagavond de finale tegen Taiwan, dat verrassend afrekende met België. Laurens Leeuwenhoek en Nick Pikaar maakten allebei zes treffers. "Ik had niet verwacht dat Taiwan de finale zou gaan halen. Dat wordt een mooie uitdaging voor ons", aldus Leeuwenhoek.

Talkshow
In de dagelijkse talkshow Studio Wrocław schoven aan: Joachim Gossow (CEO IWGA), Kees Rodenburg (KNKV-directeur en coordinator namens NOC*NSF), Ielja Strik (powerliftster) en Jeffrey van de Wakker (bowler). Deze vierde aflevering is hieronder te zien:De Nederlandse delegatie is te volgen via TheWorldGamesNL.nl en op Facebook, Twitter en Instagram onder TheWorldGamesNL.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!