Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

World Games: brons jiujitsuka Van Leeuwen, biljarter Jaspers door

World Games: brons jiujitsuka Van Leeuwen, biljarter Jaspers door

World Games

Cheer!

WROCLAW - Op de achtste dag van de World Games in Polen heeft jiujitsuka Aafke van Leeuwen een bronzen medaille veroverd. Van Leeuwen ging voor goud in Wrocław, maar werd na een probleemloze groepsfase in de halve finale uitgeschakeld door de Francaise Lalande. Van Leeuwen raapte zichzelf bij elkaar en kreeg het fanatieke thuispubliek stil door in de kleine finale de Poolse Mackowiak eronder te krijgen.

Deel dit artikel op social media

Van Leeuwen: “Ik ben supertrots. Ik kwam voor goud, maar dit is m’n eerste World Games-medaille en ik ben er erg blij mee. Ik heb me goed weten te herpakken.”

Biljarter Dick Jasper bereikte de halve finale van het driebandentoernooi door af te rekenen met de Belg Eddy Leppens: 40-24. Zaterdag treedt Jaspers aan tegen de Italiaan Marco Zanetti, de nummer drie van de wereldranking. Jaspers is zelf de nummer twee van de wereld.

De Nederlandse kanopolosters zijn de World Games begonnen met nederlagen tegen de drie beste landen ter wereld: Nieuw Zeeland (2-7), Duitsland (2-4) en Frankrijk (0-7). Zaterdag kunnen de kanopolosters zich alsnog plaatsen voor de halve finale, maar dan moet er wel gewonnen worden van Canada, Italië en thuisland Polen.

De World Games duren nog tot en met zondag. Naast de jiujitsuka’s en kanopolosters komen ook de handboogsporters en touwtrekkers nog in actie. Nederland heeft momenteel korfbalgoud, kickboksgoud (demonstratiesport), synchroon trampolinebrons en jiujitsubrons.

Bi de achtste uitzending van Studio Wrocław waren te gast: gouden kickboksster Sarèl de Jong en handboogsporter Sanne de Laat. Deze uitzending staat inmiddels op het Facebook-kanaal van TheWorldGamesNL.

De Nederlandse delegatie is te volgen via TheWorldGamesNL.nl en op Facebook, Twitter en Instagram onder TheWorldGamesNL.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!