Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Waterpolosters winnen toernooi in Utrecht

Waterpolosters winnen toernooi in Utrecht

Cheer!

De Nederlandse waterpolosters hebben in Utrecht het oefentoernooi om de Domstad Trofee gewonnen. Oranje zegevierde ook in de derde en laatste wedstrijd van het vierlandentoernooi. De ploeg van bondscoach Arno Havenga versloeg China met 16-6 (5-2 4-2 3-1 4-1). Eerder was het thuisteam te sterk voor Canada (15-8) en Frankrijk (18-2).

Deel dit artikel op social media

De selectie van Havenga is in voorbereiding op het WK, dat op 16 juli in Boedapest begint met een wedstrijd tegen Frankrijk. De andere tegenstanders in de poule zijn Japan (18 juli) en gastland Hongarije (20 juli).

 

De poulewinnaar gaat rechtstreeks naar de kwartfinales, de nummers 2 en 3 moeten zich via de tussenronde voor de laatste acht zien te plaatsen. Nederland behaalde in 2015 in Kazan zilver bij het WK na een nederlaag (4-5) in de finale tegen Verenigde Staten.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Maartje, Isabella, Lieke, Nomi, Dagmar, Yasemin, Bente, Sabrina, Laura, Amarens, Lizette, Vivian, Marloes, Laura, Debby, Maud, Brigitte, Brigit en Kitty Lynn aan!