Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Verspringer Oberoi nipt naast medailles op WK

Verspringer Oberoi nipt naast medailles op WK

Cheer!

LONDEN – Paralympisch verspringer Ranki Oberoi is vierde geworden op de WK. In handicapklasse T20 sprong de 23-jarige Nederlander naar 6.90 meter, zijn beste prestatie van dit seizoen. Het goud ging in Londen naar de Maleisiër Abdul Latif Romly, die na 7.37 meter in de zandbak landde.

Deel dit artikel op social media

Oberoi begon de wereldtitelstrijd met een sprong van 6.83 meter, waarmee hij al zeven centimeter verder sprong dan hij dit jaar had gedaan. Bij zijn vijfde poging kwam hij tot een afstand van 6.90 meter. De Nederlander wist zich daarmee echter niet te mengen in de strijd om het eremetaal.

Het podium in Londen was een exacte kopie van dat van de Paralympische Spelen van vorig jaar. Achter Romly ging het zilver naar Zoran Talic uit Kroatië. Brons was voor de Oekraïener Dmytro Prudnikov. Oberoi werd ook in vorig jaar in Rio de Janeiro vierde.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Ranki aan!