Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Tennisster Rus mist kwartfinale Bastad

Tennisster Rus mist kwartfinale Bastad

Cheer!

Arantxa Rus is er woensdag niet in geslaagd de kwartfinale te bereiken van het WTA-toernooi van Bastad. In de Zweedse stad moest de 26-jarige tennisster haar meerdere erkennen in de Tsjechische Katerina Siniakova: 6-7(3) 4-6.

Deel dit artikel op social media

De nummer 145 van de wereldranglijst begon voortvarend tegen Siniakova (56e op de WTA-ranking). Rus pakte een break voorsprong en mocht op 5-4 serveren voor de setwinst. De in Bastad als zevende geplaatste Tsjechische brak de servicegame van Rus echter prompt op 'love'. In de beslissende tiebreak maakte de vijf jaar jongere Siniakova geen fouten.

In de tweede set ging het weer gelijk op, maar was de 21-jarige Siniakova op beslissende momenten doortastender. Op 4-4 brak ze de Nederlandse en op eigen service maakte ze de wedstrijd eenvoudig af.

Ondanks de uitschakeling kan Rus toch terugkijken op een geslaagd toernooi. Ze bereikte via de kwalificaties het hoofdtoernooi en haalde voor de tweede keer dit jaar de tweede ronde op een WTA-toernooi.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Arantxa aan!