Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Softbalsters verslaan Italië en veroveren Europese titel

Softbalsters verslaan Italië en veroveren Europese titel

Cheer!

BOLLATE - De Nederlandse softbalsters hebben zaterdag in Italië de Europese titel heroverd. Oranje versloeg in Bollate het gastland met 7-1.

Deel dit artikel op social media

Na de eerste inning leidde de ploeg van bondscoach Juni Francisca al met 3-0. Italië kon nadien weinig meer aan die achterstand doen, vooral door het sterke spel op alle fronten van Nederland. Oranje moest in 2015 in Rosmalen de Europese titel nog aan Italië laten.

Nederland en Italië speelden vrijdagavond in de halve finales ook al tegen elkaar. Oranje won dat duel met 1-0. De zege was te danken aan werpster Lindsey Meadows-Oosterveld, die een no-hitter liet noteren.

De wedstrijd lag in de zesde inning een tijdje stil, omdat de stoppen waren doorgeslagen en de lichtmasten uitvielen. Mede daardoor was de partij pas na middernacht afgelopen.

Italië plaatste zich zaterdag via de zogenoemde 'backdoorfinale' tegen Groot-Brittannië (8-1) alsnog voor de eindstrijd. Daarin was het ongeslagen Oranje oppermachtig. Britt Vonk viel bij een stand van 4-1 op met een homerun, goed voor twee punten (6-1).

Olympische Spelen

Dankzij het nieuwe topsportprogramma en de bijbehorende financiering van sportkoepel NOC*NSF hadden de softbalsters zich goed kunnen voorbereiden op het EK.

Oranje heeft deelname aan de Olympische Spelen van Tokio 2020, waar honk- en softbal voor het eerst sinds Peking 2008 weer op het olympisch programma staan, als belangrijke doelstelling.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!