Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Skiër Théolier mag als Nederlander kwalificatie afdwingen voor Winterspelen

Skiër Théolier mag als Nederlander kwalificatie afdwingen voor Winterspelen

Cheer!

Skiër Steven Théolier mag volgend jaar namens Nederland meedoen aan de Olympische Spelen in Pyeongchang, als hij aan de kwalificatie-eisen voldoet.

Deel dit artikel op social media

Het bestuur van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) gaf de 26-jarige Fransman zondag toestemming om namens Oranje naar Pyeongchang te gaan. De alpineskiër komt sinds vorig jaar in de wereldbeker en WK's al voor Nederland uit.

Théolier is de kleinzoon van oud-wielrenner Jan Janssen. Hij behoorde lang tot de Franse selectie, maar besloot vorig jaar voor Nederland uit te komen, om zo zijn kansen op deelname aan de grote toernooien te vergroten.

Théolier heeft nu van het IOC ook groen licht gekregen om als Nederlander naar de Spelen te gaan. Hij moet nog wel voldoen aan de kwalificatie-eisen.

Naast de kleinzoon van Janssen kregen nog vier sporters toestemming om namens een ander land naar Pyeongchang te gaan. Zo komen twee biatleten uit Rusland in Pyeonchang voor Korea uit. Het IOC liet zondag tevens weten dat aan de Spelen van 2020 in Tokio waarschijnlijk weer een vluchtelingenteam zal meedoen, net als vorig jaar in Rio de Janeiro.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Steven aan!