Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Schippers vol vertrouwen voor WK: 'Vorig jaar was chaos'

Schippers vol vertrouwen voor WK: 'Vorig jaar was chaos'

Cheer!

Dafne Schippers is vol vertrouwen voor de wereldkampioenschappen atletiek, die op 4 augustus beginnen in Londen. Ook al staat de Utrechtse sprintster deze zomer niet bovenaan de mondiale ranglijsten op de 100 en 200 meter, ze weet dat tijden niets zeggen als het erom gaat op een groot toernooi. ,,In een finale is het één tegen één dan moet je er staan en je tegenstanders verslaan’’, aldus de regerend wereldkampioene op de 200 meter.

Deel dit artikel op social media

Schippers liep dit jaar 10,95 op de 100 en 22,10 op de dubbele afstand. De Jamaicaanse Elaine Thompson zette 10,71 achter haar naam en de Amerikaanse Tori Bowie noteerde 21,77. ,,Ik heb me nooit met rankings beziggehouden. Het zegt zo weinig. Ik heb al die meiden al eens verslagen en er komen altijd vanuit Jamaica en Amerika supertijden. Ik raak er niet van in paniek.’’

'Enorm veel zin in'

Integendeel. Schippers is rustiger en meer ontspannen dan ooit voor een kampioenschap. ,,Ik voel me goed en heb er enorm veel zin in. De laatste week zet ik nog de puntjes op de ‘i’ en dan reis ik met een zeer prettig gevoel af naar Londen’’, zegt de 25-jarige atlete, die de aanloop naar de WK heel anders beleeft dan die van een jaar geleden richting Olympische Spelen in Rio.

,,Vorig jaar was chaos, was ik druk met van alles en nog wat. Alles was nieuw en ik kwam niet tot mijn rust. Hoe belangrijk dat is, heb ik nu gemerkt. Ik voel me veel relaxter, heb meer tijd gehad om na te denken over mijn wedstrijden, ben mentaal veel rustiger dan vorig jaar en dat is heel prettig.’’

Rana Reider

Voeg daarbij het volste vertrouwen dat ze heeft in de aanpak van haar nieuwe hoofdtrainer trainer Rana Reider. ,,Mijn trainingsopbouw is heel anders geweest dan in andere jaren. Daardoor liep ik aan het begin van het seizoen tijden waarvan ik zelf schrok, zo tegenvallend waren ze. Maar ik heb geleerd dat los te laten en helemaal te vertrouwen op zijn aanpak.''

Twee medailles

Het gaat goedkomen, zegt ze stellig: ,,In Londen ga ik voor twee medailles, op de 100 en de 200 meter. Het liefst goud, want daar ga je altijd voor. Maar de concurrentie is erg groot en ik kan mijn ogen natuurlijk niet sluiten voor de tijden die bijvoorbeeld Thompson heeft gelopen. Dus zeg ik; ik ga voor twee medailles. Maar als ik moet kiezen tussen twee keer brons of één keer goud, dan neem ik toch het goud.’’

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Dafne aan!