Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Podium Van de Ven in Motorcross GP Tsjechië

Podium Van de Ven in Motorcross GP Tsjechië

Cheer!

Met tweemaal een derde plaats in de Tsjechische ronde van het wereldkampioenschap motorcross voor vrouwen (WMX) heeft Nancy van de Ven haar kansen op de wereldtitel behouden. De Zeeuwse Yamaha-rijdster staat weliswaar nog steeds vierde in de WK-stand, maar haar achterstand op de nieuwe koploper Courtney Duncan bedraagt na de twee manches op het circuit van Loket nog maar twaalf punten. Zij profiteerde van de valpartij tussen haar concurrenten Kiara Fontanesi en Livia Lancelot die in de tweede heat uiteindelijk vijfde en zesde werden.

Deel dit artikel op social media

Van de Ven moest in beide manches steeds na een matige start een achterstand wegwerken. In de zaterdagrace verloor Van de Ven die een tweede tijd in de kwalificatie klokte, enkele plaatsen bij de start maar werkte zich al snel op naar de tweede plaats achter de Italiaanse Fontanesi Het lukte haar niet het gat tot de koploopster te dichten en zij werd zelfs nog door Duncan voorbij gereden. De sterke ‘Kiwi’ won uiteindelijk de manche won, omdat Fontanesi met een probleem met de uitlaat kampte.

In de tweede manche gleed de Nederlandse troef weg op de startplaat waardoor ze zich vanuit de achterhoede terug moest vechten. De winst in deze manche ging naar de Belgische KTM-rijdster Amandine Verstappen voor Duncan die de leiding in het kampioenschap van Fontanesi overnam.

Loket (Tsj). WMX. Uitslag eerste manche: 1. Duncan (NwZ) Yamaha, 2. Fontanesi (Ita) Yamaha, 3. Van de Ven (Ned) Yamaha, 4. Lancelot (Fra) Kawasaki, 5. Papenmeier (Dui) Suzuki, 7. Van Wordragen (Ned) Yamaha, 9. Van der Vlist (Ned) KTM. Tweede manche: 1. Verstappen (Bel) KTM, 2. Duncan, 3. Van de Ven, 4. Van Wordragen, 5. Lancelot, 6. Fontanesi, 7. Van der Vlist. Stand WK: 1. Duncan 155, 2. Fontanesi 152, 3. Lancelot 148, 4.Van de Ven 143, 5. Papenmeier 122, 7 Van Wordragen 119, 8. Van der Vlist 89.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!